NY INTERNETSIDE

Vi arbejder på at få flyttet alle de mange hunde og deres historier...

HUNDE TIL ADOPTION

Se de dejlige hunde her

SPØRGSMÅL?

Kontakt os direkte eller find os på Facebook.

Adoption

Praktiske oplysninger

Du skal være opmærksom på at der ikke er mulighed for at teste om hundene kan enes med katte!

Udfyld adoptionsskemaet

Hvordan foregår det?

Vi hjælper og formidler adoptioner af hunde fra Polen primært fra et stort internat, som ligger lige udenfor Warszawa, men også hunde direkte fra gaden eller skovområder, hvor de enten har boet næsten hele deres liv eller er blevet efterladt af sin tidligere ejer. Vores opgave er at ekspedere adoptionen delvist via kontaktpersoner i Polen, hvor hunden bliver hentet fra internatet og bragt til en dyreklinik i Warszawa. Her bliver hunden undersøgt af en dyrlæge, som konstaterer om den er steriliseret, om den er ved godt helbred og egnet til at blive sendt til Danmark. Herefter laves en helbredserklæring og hvis den har mindre skavanker, såsom øjenbetændelse eller andet lignende får den behandling for det. Dernæst får den en chip i nakken, så den kan identificeres fremover. Dyrlægen er også den der udsteder EU-dyrepas til hunden og vigtigst af alt, får hunden de obligatoriske vacciner bl.a. mod rabbies og hundesyge. Der skal helst gå 21 dage fra sidste vaccine før den kan blive bragt ud af landet. Til Danmark er der heldigvis ikke de store krav, men skal hunden til norge er der større krav til sikkerheden omkring Rabies og andre sygdomme. Her kan der forventes at hunden skal i karantæne i op til 3 og 4 måneder før den kan komme til Norge. Her anbefaler vi at hunden anbringes på et hundehotel i Polen, som giver den mad og nødvendig medicin og som beskytter den, så den ikke udsættes for eventuelle smittefarer.

Når hunden er klar, med vacciner, Pas og chip kan den hentes hjem. Dette sker for det meste med en fast dertil indrettet stor bil. I alle tilfælde er det altid en frivillig person der kører hunden hjem. De fleste hunde falder godt til ro og falder oftest i søvn undervejs. De nye ejere mødes på et aftalt sted i Danmark og bringer selv deres hund til deres endelige hjem.

Når hundene bliver hentet med bil, kan der som oftest godt være flere hunde med hjem. Det afhænger selfølgelig af bilen der anvendes, men 3 – 4 stykker er ikke ualmindeligt. Det tager imellem 13 – 17 timer hver vej og der skal også påregnes stoppesteder med tissepauser og udgifter til benzin, bro eller færge. Det tager alt sammen tid og koster også en del penge. Ved hentning i bil, skal der helst 3-4 hunde hjem for at udgifterne dækkes ind.

Hvad koster det?

At adoptere en hund koster 3.000,00 kr uanset køn (ved ældre hunde kan prisen variere).
Heri er udgifterne til hunden, dyrlægetjek (herunder test for babesiosis ved neutralisering), vacciner, pas, chip, og transport dækket ind.
I nogle tilfælde kan der være flere udgifter for os, men dette skulle gerne blive opvejet af de gange, hvor der måske er et par hundrede kroner i overskud.

Der skal helst 4 hunde hjem på samme tur, for at udgifter er dækket nogenlunde ind.

Et par ord om dig

Før du kan adoptere en hund forbeholder vi os retten, som det "adoptionsbureau" vi er, til at indhente lidt oplysninger om dig.

Ved henvendelse udfylder du et skema - adoptionsformularen, der skal udfyldes så ærligt som muligt. Vi vil gerne vide hvorfor du vil have en hund og hvorfor du vælger en fra Gadehunde.
Du skal også oplyse om dine forhold hjemme, altså hvor længe vil hunden være alene hjemme i dagligdagen, har du andre hunde eller dyr - har du børn små eller store osv.

Vi forbeholder os også retten til at afslå et adoptionsønske, hvis vi vurderer at dine forhold ikke kan opfylde de betingelser vi stiller.

Adoptionsbetingelser

Vi har et par betingelser, som generelt skal være opfyldt af adoptanten inden en adoption overhovedet kan komme på tale.
Vi bedømmer delvist ud fra dine detaljer, skemabesvarelse og individuelt efter situationen.

Generelle betingelser

Du skal helst have erfaring med hunde; fra evt. tidligere ejerskab af hund og hunden må helst ikke være alene hjemme længere end 7-8 timer om dagen.
Ved adoption af flere hunde, skal der gå mindst 6 måneder fra første til næste adoption.

Ved ferie og anden fravær fra hjemmet, skal hunden passes af familie/venner helst i hjemmet eller i kendte/trygge omgivelser. Pensionat er IKKE at foretrække.
Du underskriver en adoptionskontrakt, hvor du samtykker for de forholdsregler vi sætter.

Vi bedømmer selvfølgelig også ud fra en individuel vinkel.

Et par ord om hundene

Hundens alder vurderes af en dyrlæge i Polen. Der vurderes bl.a. ud fra tænder, pels, gang, muskelmasse og foderstand. Det skal nævnes, at der pga af denne måde at vurdere alderen på tydeligvis giver en fejlmargin, hvilket kan give anledning til at der gættes forskelligt på alderen. Derfor kan en dansk dyrlæges vurdering altså godt variere fra en polsk dyrlæges – og som regel kan hunden være kommet i bedre stand inden for den tid, der nemt kan gå fra den polske dyrlæges vurdering til den kommer i dansk vurdering.

Man må ikke regne med at hunden er renlig fra første færd, da de fleste har levet på gaden i kortere eller længere tid og senere hen bor i en hundegård, hvor de går, står, ligger, spiser og altså også besørger sin nedtørft. Der skal tages hensyn til at hunden måske aldrig har prøvet at bo indendøre før eller har glemt meget af det. Det er vigtigt at man tøjler sin irritation og udviser stor tålmodighed.

Det er nemmest i alle tilfælde at tænke på hunden, som var den en hvalp der først skal til at lære alle de gængse ting, som en almindelig familiehund kan. Dog skal hundens alder altid respekteres og er det en ældre hund, må man selvfølgelig ikke forvente at den vil spille bold 7 gange om dagen.

Hundens psyke skal regnes for skrøbelig og sårbar – så man husker at tage dens specielle og måske traumatiske situation i betragtning, når man planlægger dens nye liv hos sig.

Vi formidler hunde udelukkende for at hjælpe nogle hjemløse hunde videre til et godt og blivende hjem. Eventuelle overskud fra adoption går først og fremmest til at dække underskud af andre transporter – resten går videre til projektpuljer, såsom Førstehjælp til syge hunde eller konkrete indsamlinger til f.eks. foder, medicin, og hundehuse.

I alle tilfælde er adoptioner til for at redde en hund fra et slemt liv til et godt liv – se hunden som en du selv har reddet op fra tilværelsens allersorteste kælder og som du vil værne om og øse ud af din omsorg og kærlighed for.