NY INTERNETSIDE

Vi arbejder på at få flyttet alle de mange hunde og deres historier...

HUNDE TIL ADOPTION

Se de dejlige hunde her

SPØRGSMÅL?

Kontakt os direkte eller find os på Facebook.

Gadehunde

Om Gadehunde

Polen har et stort problem med løse hunde.

Disse hunde er hjemløse stakler der enten er født og opvokset på gaderne eller er blevet svigtet af deres tidligere ejere, blot fordi de ikke længere var den søde lille hvalp de engang købte eller fordi menneskene ganske simpelt ikke længere har behov for dem og finder dem besværlige.

Som det forholder sig mange steder - også der hvor der er nød - formerer man sig også og derfor giver det en del hvalpe, der desværre starter livet under meget hårde vilkår. Mange dør og nogen overlever. Nogle er svækkede individer, som højst sandsynligt ikke vil leve ret længe. Og så er der de stærke, dem som kæmper sig vej igennem strabadserne på de kolde og ensomme gader. Med stærke menes ikke, at de har det godt, men de er dem der har formået, at holde sig i live på et næsten uudholdeligt plan.

I udkanten af Warszawa ligger der et internat for hunde og katte. Her bliver en del af gadehundene anbragt. Det er ikke et sted en hund ville drømme om at komme hen, men internatet giver hundene den beskyttelse og mad de har brug for. Med beskyttelse menes at i Polen tager man ikke en gadehund særligt højtideligt og kommer man til at påkøre en løs hund eller beskadiger den enten ved et uheld eller med vilje, så er der ingen hjælp at hente. Den bliver blot efterladt såret midt på gaden, som var den et stykke skrald. Internatet beskytter hundene mod sådanne tilfælde og der er ikke mange med et så stort et hundehjerte, at de vil bruge tid og penge på at hjælpe dem, men de få der er - gør en kæmpe forskel.

Der findes uhyggeligt mange hunde på det internat vi samarbejder med. Alle slags hunde - de fleste er blandingshunde, men der findes også rene racehunde ind imellem. Det er frygteligt, at se så mange hunde stuvet sammen på et sted og den eneste trøst er, at de har det bare en lille smule bedre end på gaden, hvor de er så udsatte og har døden tæt på sig hver eneste dag.

Internatet formidler nogle af hundene videre til nye hjem i håbet om at redde dem og her er det, at vi også kommer ind i billedet. Med hjælp fra nogle meget elskværdige og dyrevenlige piger i Polen kan vi formidle adoptioner af hunde videre her til Norden. Vi håber vi kan være med til at skabe nogle bedre liv for de stakkels skæbner og få dem til at føle kærlighed, noget som måske nogen af dem aldrig har prøvet før og nogen har måske et vagt minde om, hvad det vil sige at være en menneskefamilies midtpunkt og bedste ven.

Sammen - hjælper vi flere!